١) شکم بزرگ:
در اين حالت، چون تعادل انحناي کمري يا لوردوز به هم ميخورد ستون مهرهها ناچار است انحناي مهرههاي سينهاي يا کيفوز را بيشتر کند و همين امر به گودي زياد کمر، قوز پشتي و بر هم خوردن راستاي قرار گرفتن سر و انحناي گردني منجر ميشود و درد ايجاد ميشود.
٢) بد خوابيدن:
وقتي اصول صحيح خواب را رعايت نميکنيد ميبينيد که صبح روز بعد از شدت درد قادر به بلند شدن نيستيد. بهتر است به پهلو بخوابيد و بالش شما فاصله شانه تا سر را پر کند. اگر به پشت بخوابيد، قوس گردني شما در صورت مناسب نبودن بالش به جاي تمايل به عقب، به جلو ميآيد و آرتروز گردني و درد ايجاد ميشود. بدون بالش خوابيدن يا بالش کوتاه همانقدر بد هستند که انتخاب بالش بلند. دمر هم نخوابيد و اگر مجبوريد يک بالش زير شکم و لگن خود بگذاريد تا گودي کمرتان زياد نشود و محل اتصال مهره آخر کمر به باسن دردناک نشود. تشک شما نبايد زيادي نرم يا زيادي سفت باشد.
٣) بغل کردن بچهها:
بستن حاملهايي که بچهها را در آن ميگذاريد به ستون مهره شما فشار ميآورد. اگر ميخواهيد فرزندتان را بغل کنيد او را به پهلو تکيه بدهيد، يعني يک پايش جلو و پاي ديگر بچه عقب باشد تا وزن او به پهلويتان وارد شود.
٤) نشستن چهار زانو يا دو زانو:
وقتي چهار زانو يا دو زانو مينشينيد باعث تخريب غضروف خود ميشويد. روي صندلي استاندارد بنشينيد و زاويه ١٢٠ درجه را رعايت کنيد. قوز به جلو (زاويه کمتر از ٩٠) و يا عمود نشستن راستاها را به هم ميزند و بدن ما سعي ميکند به عضلات منطقه فشار بياورد تا در حد ممکن راستاهاي طبيعي را حفظ کنند و همين عامل، درد را به وجود ميآورد. پا، باسن، پشت و کتف شما بايد نقاط تماس هنگام نشستن صحيح باشند.
٥) ايستادن طولاني:
معمولا به دليل وجود شکم برآمده در چاقها و يا عضلات ضعيف کمري در لاغرها و از همه بدتر عدم رعايت اصول صحيح ايستادن، به دنبال طولاني ايستادن دردها شروع ميشوند. وقتي ميايستيد بايد يک پا جلوتر از ديگري باشد و پاي ديگر 15 سانتيمتر بالاتر باشد تا فشار وزنتان عملا تقسيم شود. پاها را مرتب با حفظ همين 15سانتيمتر از زانو خم کنيد تا لوردوز کمري زياد نشود و درد و خستگي به وجود نيايد. در بعضي مشاغل، داشتن زيرپايي الزامي است.
٦) بلند کردن جسم سنگين:
رعايت اصول بلند کردن اجسام مهم است. جسم را با دست بگيريد. يک پا اهرم و پاي ديگر جلو باشد. دستها به بدن چسبيده باشد و از راستاي دستها نيرو بگيريد نه از کمرتان.
نظرات شما عزیزان: